Kleinschalig wonen

Kleinschalig wonen is een alternatief voor het reguliere verpleeghuis waarbij ouderen in kleinschalige woonzorglocaties samen met 2-3 anderen ouderen wonen. In een kleinschalig woonzorg wordt zoveel mogelijk vastgehouden aan het gevoel van thuis, het samen vormen van een huishouden. Samen zelfstandig wonen in een zorgzame en veilige woonomgeving, waar er samengewerkt wordt aan het behoud van de zelfredzaamheid van de inwonende ouderen. Tevens wordt gewerkt aan de samenredzaamheid van de groep.

Hoe werkt het?

Is het niet meer verantwoord om thuis te blijven wonen of wordt u sociaal geïsoleerd vanwege uw ziekte/ ouderdom dan kunt u kiezen voor een kleinschalig woonomgeving. Voordelen hiervan zijn:

– Kleinschalig wonen met max. 3 slaapkamers
– 24 uur per dag, 7 dagen in de week zorg
– Gezamenlijke eet- en woonkamer
– Elke dag verse maaltijden
– Mogelijkheden voor dagbestedingsactiviteiten
– Regelmatig activiteiten met medebewoners
– Warmte en persoonlijke aandacht.

Stap 1

Warm onthaal

Naast bovenstaande voordelen vindt LucVal Care het belangrijk dat onze toekomstige bewoners met een warm onthaal worden ontvangen. Hierdoor is het belangrijk dat alles vanaf het begin soepel verloopt zodat de overgang naar onze woonzorg niet chaotisch en stressvol wordt ervaren

Stap 2

Kennismaking en Rondleiding

Om hiervoor zorg te dragen wordt aan u en uw naastbetrokken(en) een kennismaking en rondleiding aangeboden in de woning van uw keuze.  De kennismaking en rondleiding is gratis en vrijblijvend en duurt ongeveer 30 minuten. Tijdens deze rondleiding kunt u de sfeer in de woning ervaren.

Stap 3

Eventuele aanmelding

Na deze kennismakingsronde kunt u bepalen of de ‘klik’ er is en of het zinvol is om u aan te melden. U hoeft dit overigens niet op dat moment te beslissen.

Stap 4

Verhuizing

Hierna worden er afspraken zoals verhuisdatum en verhuizing, indicatie, huurovereenkomst en -bepaling, inschrijving en indien nodig de overstap naar een nieuwe huisarts en apotheek gemaakt. Tevens werken wij met een professionele en respectvol verhuisbedrijf die u kunt helpen met uw verhuizing. Heeft u interesse in een vrijblijvende offerte dan kunt u hier klikken.

Stap 5

Zorgzaam wonen

Op de dag dat u intrekt wordt u in de middag door de bewoners en de zorgverlener(s) verwelkomt in Huize LucVal Care en is dit de start van uw zorgzaam wonen bij ons.

Kosten en vergoeding

Kleinschalig woonzorg kan gefinancierd worden vanuit de wet langdurige zorg, particulier. Indien de cliënt nog geen Wlz indicatie heeft dan kan de zorgverzekering via de zorgverzekeringswet een overbrugging geven.

Wilt u meer informatie? Dat kan via het contactformulier of e-mail: info@lucvalcare.nl. U kunt ook direct telefonisch contact opnemen op het volgende telefoonnummer: 085 – 01 66 612. Wij zijn op werkdagen van 09:00 tot 17:00 bereikbaar. Onze medewerkers helpen u graag verder.

Vraag een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan

LucVal Care
Verrijn Stuartlaan 28
2288 EL Rijswijk
Telefoonnummer: 085 – 01 66 612
Faxnummer: 085 – 01 60 242
E-mail: info@lucvalcare.nl
Website: lucvalcare.nl
KvK nr: 69410666