Advies, Instructie en Voorlichting (AIV)

Advies, Instructie en Voorlichting wordt geboden aan mensen met een chronische aandoening of aan hun mantelzorger. Het doel van AIV is: het verbeteren van kennis, vaardigheden aanleren en gedrag veranderen, zodat de cliënt de nadelige gevolgen van de ziekte beter kan hanteren en/of de algemene gezondheid kan verbeteren. De zelfstandigheid bij de cliënt wordt hiermee bevorderd.

Hoe werkt het?

Als tijdens het intakegesprek blijkt dat u meer baat heeft met AIV zal de wijkverpleegkundige dit indiceren. Samen met u en uw naastbetrokken wordt afgesproken welke dagen en hoe u deze ondersteuning zal ontvangen. De (wijk)verpleegkundige geeft u of uw mantelzorger advies, instructie of voorlichting ter bevordering van uw zelfstandigheid.

Kosten en vergoeding

AIV wordt vergoed vanuit de Zorgverzekeringswet mits deze door de wijkverpleegkundige geïndiceerd is en is er geen eigen bijdrage voor u van toepassing

Wilt u meer informatie? Dat kan via het contactformulier of e-mail: info@lucvalcare.nl. U kunt ook direct telefonisch contact opnemen op het volgende telefoonnummer: 085 – 01 66 612. Wij zijn op werkdagen van 09:00 tot 17:00 bereikbaar. Onze medewerkers helpen u graag verder.  Wij bieden AIV aan in Den Haag, Rijswijk, Voorburg en Leidschendam.