Dagbesteding

Dagbesteding

Dagbesteding is bedoeld om u een dagstructuur aan te brengen en bezig te houden met leuke en zinvolle activiteiten. Daarnaast maakt u (nieuwe) contacten waardoor uw (sociale) netwerk breder wordt.

De dagbesteding is bedoeld voor volwassenen en ouderen die nuttig en (creatief) bezig willen zijn, afleiding willen, verveling willen tegen gaan of gewoon gezellig onder de mensen willen zijn.

Actviteiten

Voorbeelden van de activiteiten zijn:

Bingo of andere bordspellen

Bordspellen is niet alleen leuk en gezellig, maar het kan ook helpen om de mentale alertheid intact te houden. Door de eenvoudige spelregels zijn bordspellen toegankelijk voor iedereen, dit is een mooie manier om mensen met elkaar te verbinden.

Handwerken (zoals borduren en naaien)

Handwerken werkt kalmerend, pijnstillend en verminderd angst, stress en depressie. Na een paar minuten handwerk worden de hartslag en bloeddruk al een stuk lager. Niet alleen de motoriek en de humeur worden er beter op, het is ook super gezond voor je hersenen.

Muziek maken en/of luisteren

Muziek maken is een van de krachtigste manieren om emoties op te roepen. Je kunt jezelf ermee in een bepaalde stemming brengen. Het samen maken van muziek is een mooie manier om mensen te leren kennen en te begrijpen.

Knutselen

Knutselen is een mooie manier om creatief bezig te zijn met onder andere tekenen, verven, armbandjes maken, schilderen etc. Door te knutselen ben je vaak bezig met verschillende materialen, hierdoor blijf je de motorische vaardigheden trainen. Daarnaast stimuleert het om oplossingsgericht te denken.

Voorlichtingen

Verschillende keren per jaar hebben wij voorlichtingen voor onze cliënten en/of hun naastbetrokken. De thema’s zijn heel uitgebreid. Er wordt onder andere gesproken over babbeltruc, voeding, hygiënische verzorging enz.

Geheugentraining

Bij geheugentraining gaat het vooral om het geheugen te blijven trainen, dit kan op verschillende manieren. Denk bijvoorbeeld aan puzzelen, memory, quiz enz.
Door deze activiteiten worden de hersens geprikkeld om dingen te onthouden of om leuke herinneringen uit het verleden op te halen.

Beweging

Beweging helpt om mentaal en fysiek fit te blijven. Beweging helpt ook om een goede conditie te ontwikkelen of onderhouden en is goed voor het brein. Voldoende beweging heeft een positieve invloed op de doorbloeding van de hersenen, dat zorgt weer voor een betere concentratie. Ook verkleint bewegen de kans op ziektes.

Iedereen heeft zijn eigen mogelijkheden en talenten. Wij proberen samen activiteiten te vinden die bij u passen. Laat ons vooral weten wat uw hobby’s zijn en wat u leuk vindt om te doen. 

Kosten en vergoeding

Zie kosten Wlz

Dagbesteding aanvragen

Voor meer informatie en/of een vrijblijvend gesprek, kunt u contact opnemen via het contactformulier of e-mailen naar info@lucvalcare.nl. Wilt u toch liever direct contact! Dan kunt u bellen op telefoonnummer: 085-0166612. Wij zijn op werkdagen van 09:00 tot 17:00 uur bereikbaar.