Kleinschalige wonen

Kleinschalig wonen is een alternatief voor het reguliere verpleeghuis waarbij ouderen in kleinschalige woonzorglocaties samen met 4- 9 anderen ouderen wonen. In een kleinschalig woonzorg wordt zoveel mogelijk vastgehouden aan het gevoel van thuis, het samen vormen van een huishouden. Samen zelfstandig wonen in een zorgzame en veilige woonomgeving, waar er samengewerkt wordt aan het behoud van de zelfredzaamheid van de inwonende ouderen. Tevens wordt gewerkt aan de samenredzaamheid van de groep.

Hoe werkt het?

Is het niet meer verantwoord om thuis te blijven wonen of wordt u sociaal geïsoleerd vanwege uw ziekte/ ouderdom dan kunt u kiezen voor een kleinschalig woonomgeving. Voordelen hiervan zijn:

– Kleinschalig wonen met max. 9 kamers
– 24 uur per dag, 7 dagen in de week zorg
– Gezamenlijke eet- en woonkamer
– Elke dag verse maaltijden
– Mogelijkheden voor dagbestedingsactiviteiten
– Regelmatig activiteiten met medebewoners
– Warmte en persoonlijke aandacht.

Kosten en vergoeding

Kleinschalig woonzorg kan gefinancierd worden vanuit de wet langdurige zorg, particulier. Indien de cliënt nog geen Wlz indicatie heeft dan kan de zorgverzekering via de zorgverzekeringswet een overbrugging een overbrugging geven.

Wilt u meer informatie? Dat kan via het contactformulier of e-mail: info@lucvalcare.nl. U kunt ook direct telefonisch contact opnemen op het volgende telefoonnummer: 085 – 01 66 612. Wij zijn op werkdagen van 07:30 tot 18:00 bereikbaar. Onze medewerkers helpen u graag verder.