Beeldschermzorg

Beeldschermzorg is een vorm van communicatietechnologie en kan in verschillende facetten van het zorgproces verleent worden.

Het gebruiken van beeldschermzorg is tijdbesparend en u bepaalt zelf wanneer u ondersteuning nodig heeft. Beeldscherm zorg is ook een goed communicatiemiddel, daar het vaak moeilijk is om een afspraak te maken met alle betrokken disciplines.

LucVal Care zal op korte termijn, bij onze bestaande cliënten, starten met het aanbieden van beeldschermzorg. Hierdoor dragen wij bij aan de zelfredzaamheid van de cliënten, bevorderen wij de communicatie tussen de verschillende betrokken disciplines en monitoren wij dat de zorg goed verloopt.

Hoe werkt het?

De wijkverpleegkundige bespreekt met u of u in aanmerking komt voor beeldschermzorg. Indien dit het geval is zal de wijkverpleegkundige deze zorgvraag in uw zorgplan formuleren. Tevens wordt er met u afgesproken welke momenten de (wijk)verpleegkundige of de zorgverlener met u zal beeldbellen. De tablet kunt u ook gebruiken om met uw familieleden of de huisarts te bellen. Bij het starten van de zorg zal een deskundige u leren omgaan met de tablet.

Kosten en vergoeding

Beeldschermzorg wordt de meeste keren vanuit de Zorgverzekeringswet of de Wet langdurige zorg gefinancierd mits deze door de wijkverpleegkundige geïndiceerd is.

Beeldschermzorg aanvragen

Wilt u meer informatie? Dat kan via het contactformulier of e-mail: info@lucvalcare.nl. U kunt ook direct telefonisch contact opnemen op het volgende telefoonnummer: 085 – 01 66 612. Wij zijn op werkdagen van 07:30 tot 18:00 bereikbaar. Onze medewerkers helpen u graag verder. Wij bieden beeldschermzorgaan in Den Haag, Rijswijk, Voorburg en Leidschendam.